Posts

Showing posts from January, 2017

Delivery Kambing Golek Tiram

Image
Assalammu'alaikum...
Penggemar kambing golek sekarang dah tak payah mencari mahupun berpeluh untuk berebut dekat majlis-majlis orang. =D
Abg mie merupakan pengasas Kambing Golek Tiram. Kisah bermula, pada 07 Disember 2013 hari bersejarah Aida dan Suami. Kami buat tempahan Kambing Golek Tiram direct from Abg Mie. 
Nak jadikan cerita... kami terlupa yang Abg Mie akan sediakan kambing golek untuk majlis kami. Alhamdu Lillah selepas persandingan kami, baru nampak abg mie tengah potong-potong kambing. "haah la...ade order kambing...Lupa..." sibuk sangat kan waktu tu. =) 
Pada tahun tersebut Abg Mie letak harga yang berpatutan tanpa kami perlu tawar menawar. Bermula dari situ, Suami Aida dan Abg Mie berhubung terutama bila tiba Ramadhan.  
Not official bermula tahun ini Kambing Golek Tiram dah ada penghantaran kepada penggemar Kambing Golek. 
Panjang sangat pengenalan. Tak pe...kena beritahu pembaca kenapa dan bagaimana kami kenal Pengasas. 
Kambing Golek Tiram menggunakan ar…

Cakra Restaurant

Image
Sedap betul. 
=) makanan india memang pilihan setahun sekali untuk dicuba oleh kami. Sebelum ini kami dah cuba Agnees, Tampoi Indah dan 7 Spices, Danga Bay.
Tapi kali ini memang ada kelainan.  
Bertempat di Jalan Yusof Taha, Kampung Mahmoddiah, 80100 Johor Bahru, Johor, Malaysia atau boleh je korang google Cakra Restaurant Johor Bahru. 
Ni first time kami, definitely we will visit again. 
Bangunan Cakra Restaurant ni adalah sebuah rumah. so...ada bilik yang menempatkan kerusi dan meja makan. Masa kami datang bahagian luar masih belum ada meja dan kerusi. Jadinya kami masuk ke dalam bilik yang berhawa dingin. Class tau. =) 
Sedang mencari cari tempat untuk kami duduk. Chef turun dari tangga dan memberi salam. "Assalamu'alaikum" . This time i just shock. Dengan nada yang agak terkejut aida jawab walaikummusalam. Chef tu terus kata " you can sit anywhere, here, there or outside" sambil menunjukkan bilik yang ada meja panjang. 
kami berdua je pun, sesuai la meja untuk ber…