Posts

Tony Romas Aeon Tebrau City

Image
Bulan makanan luarbiasa Aida...haha!



Kebetulan kan... nak makan black canyon... tetiba tarik lengan En Suami. Jalan sana nak? haaa... nampak tak idea tuh. haha!



Maka laluan kami depan Tony Romas. lobster la abg? hehe... muka ala-ala jakun... En Suami pun nak ke? ngeeee...tangan belek-belek menu. Appetizer tu yang buat macam nak nak nak je... Steak and wild mushroom flatbread. 
Alang-alang nak makan lobster, so masuk je la. tengok harga memang promosi. This dish are suitable for 3 or 4 person.  


17 Syawal 1343H

Image
Assalammualaikum....
Seperti yang tak diduga sampai juga hari yang ditunggu. =) Selama ini Ai selalu kata "ini macam tak mungkin". Kadangkala terjelepuk jua berkata di dalam hati bahawa "Cinta bagai dongengan itu mana wujud, itu semua kisah si penulis skrip menipu akal"
Sesungguhnya Allah maha Agung yang menciptakan diri yang serba kehinaan ini. Alhamdullilah...Alhamdullilah...Alhamdullilah... Sesungguhnya Dia Maha Mengetahui. Bak pinang dibelah dua. Macam Klon. hehe... Sekali pandang ada yang berkata... "Bila adik ko, botak...Ai" hehe... " Adik ko ke tu...Ai"... =) Mereka tahu wajah yang mereka lihat lebih berumur, tapi... Ai anak sulung... takkan nak sergah Abang sedangkan tahu Ai anak sulung. =D
Alhamdullilah... Majlis serba ringkas yang hanya dihadiri keluarga kedua belah pihak dan jiran-jiran terdekat. Ya itu la majlis pertunagan Ai yang memang diimpikan. Ringkas tapi In Shaa Allah penuh dengan pengisian dan seperti mana yang korang baca…

Delivery Kambing Golek Tiram

Image
Assalammu'alaikum...
Penggemar kambing golek sekarang dah tak payah mencari mahupun berpeluh untuk berebut dekat majlis-majlis orang. =D
Abg mie merupakan pengasas Kambing Golek Tiram. Kisah bermula, pada 07 Disember 2013 hari bersejarah Aida dan Suami. Kami buat tempahan Kambing Golek Tiram direct from Abg Mie. 
Nak jadikan cerita... kami terlupa yang Abg Mie akan sediakan kambing golek untuk majlis kami. Alhamdu Lillah selepas persandingan kami, baru nampak abg mie tengah potong-potong kambing. "haah la...ade order kambing...Lupa..." sibuk sangat kan waktu tu. =) 
Pada tahun tersebut Abg Mie letak harga yang berpatutan tanpa kami perlu tawar menawar. Bermula dari situ, Suami Aida dan Abg Mie berhubung terutama bila tiba Ramadhan.  
Not official bermula tahun ini Kambing Golek Tiram dah ada penghantaran kepada penggemar Kambing Golek. 
Panjang sangat pengenalan. Tak pe...kena beritahu pembaca kenapa dan bagaimana kami kenal Pengasas. 
Kambing Golek Tiram menggunakan ar…

Cakra Restaurant

Image
Sedap betul. 
=) makanan india memang pilihan setahun sekali untuk dicuba oleh kami. Sebelum ini kami dah cuba Agnees, Tampoi Indah dan 7 Spices, Danga Bay.
Tapi kali ini memang ada kelainan.  
Bertempat di Jalan Yusof Taha, Kampung Mahmoddiah, 80100 Johor Bahru, Johor, Malaysia atau boleh je korang google Cakra Restaurant Johor Bahru. 
Ni first time kami, definitely we will visit again. 
Bangunan Cakra Restaurant ni adalah sebuah rumah. so...ada bilik yang menempatkan kerusi dan meja makan. Masa kami datang bahagian luar masih belum ada meja dan kerusi. Jadinya kami masuk ke dalam bilik yang berhawa dingin. Class tau. =) 
Sedang mencari cari tempat untuk kami duduk. Chef turun dari tangga dan memberi salam. "Assalamu'alaikum" . This time i just shock. Dengan nada yang agak terkejut aida jawab walaikummusalam. Chef tu terus kata " you can sit anywhere, here, there or outside" sambil menunjukkan bilik yang ada meja panjang. 
kami berdua je pun, sesuai la meja untuk ber…

Projek Maging, Johor Bahru

Image
Assalamu'alaikum......

Puhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

lama giler dah tak update new post since busy.

Minggu ni kebetulan semua big-big boss balik awal. so... kongsi sikit steak Restaurant yang sedap di kawasan Johor Bahru.


Without sauce the steak delicious!

Ni lunch early celebration Birthday. Tak kisah la 5 November ke 6 november ke yang penting makan. 
dah lama nampak Projek Maging ni, tapi dulu tak berapa nak ambil tahu sebab tak beria. Senang cakap tak pandai makan steak. hahaha! Setelah mencuba TGI Fridays dan beberapa restaurant lain, paling mengecewakan steak di City Square. Apa Ntah namanya...lupa dah. tak register dalam kepala. =) tetiba memory kembali The very bad steak is El Migos, City Square. Sorry.
Akhirnya kami teruskan mencari dan mendalami Projek Maging, Bandar Baru Uda, berdekatan Jackel bersebelahan Kilang Biskut... haaa...gitu... kalau tak jumpa korang waze or google map jer. 
Steak cooking 7/10 kata En Suami berba…

Mengimbau kenangan 2013 "Bandung"

Image
Assalammualaikum, 
Tetiba kan? nak post ala-ala rindu sangat dengan percutian.  Tapi tu la kehidupan, merindui sesuatu yang buat kita rasa bahagia dan gembira.  3 Tahun dah berlalu, Alhamdu Lillah... sekurangnya Aida sampai jugak Bandung kan? 
ada sesetengah orang Traders, Kota Iskandar pun belum sampai. eh! penuh la Traders lepas ni. haha....
balik dari bandung until now i still remember the atmosphere at Tangkuban Perahu. Berwap... =D
Makanan di negara orang yang tiada di negeri kita. Sedap! 






Sebenarnya saja nak kongsi gambar. Dah lama rasanya tak snap sambil berjalan, snap sesuka hati. 
Da! 

Restoran JBORN, Kempas

Image
Assalamu'alaikum
Konon nak cuba Raja Kambing Peram, unfortunately..... 😔 kuciwa.  Tak mengapa la, masih banyak restoran boleh dicuba.  Terletak di Jalan Cengkerik 4, Kawasan Perindustrian Kempas.   Keseluruhan bintang Aida bagi 4.5/5. Aida suka attitude waiter dan waitress.  Masa sampai-sampai, nervous jugak sebab tempat yang nak dituju tutup. 
Alhamdu Lillah, lepas jengah-jengahkan kepala, waitress keluar. Huh...lega 😥.  Terus dapat senarai makanan dan kami order. Takes time because we have to read all the list. But its okey...we will come back, craving for mee bandung...nyum...nyum... 
Tiada double standard yang diberikan. 😅 sorry to say that, aida adalah orang yang suka pakai baju biasa-biasa, kami kadang-kadang tersingung dengan pekedai-pekedai makanan yang taksub dengan orang kaya. 




Disebakan encik suami dah bagi bintang dan komen. So...tak payah la Aida teruskan dengan bintang-bintang Aida 😁. 
Overall, we will come back to try more. Here the facebook link, you may visit…