16 August 2016

Restoran JBORN, Kempas

Assalamu'alaikum

Konon nak cuba Raja Kambing Peram, unfortunately..... 😔 kuciwa. 
Tak mengapa la, masih banyak restoran boleh dicuba. 
Terletak di Jalan Cengkerik 4, Kawasan Perindustrian Kempas.  
Keseluruhan bintang Aida bagi 4.5/5. Aida suka attitude waiter dan waitress. 
Masa sampai-sampai, nervous jugak sebab tempat yang nak dituju tutup. 

Alhamdu Lillah, lepas jengah-jengahkan kepala, waitress keluar. Huh...lega 😥. 
Terus dapat senarai makanan dan kami order. Takes time because we have to read all the list. But its okey...we will come back, craving for mee bandung...nyum...nyum... 

Tiada double standard yang diberikan. 😅 sorry to say that, Ai adalah orang yang suka pakai baju biasa-biasa, kami kadang-kadang tersingung dengan pekedai-pekedai makanan yang taksub dengan orang kaya. 





Disebakan encik suami dah bagi bintang dan komen. So...tak payah la Aida teruskan dengan bintang-bintang Aida 😁. 

Overall, we will come back to try more. Here the facebook link, you may visit their page and come to try their menu : https://m.facebook.com/jborncafebistro/#_=_ 

Da!  🖑

13 August 2016

Blaus Pengantin - 2nd

 Assalammualaikum...

hik...hik... sambungan Blaus Putih Pengantin

=D lama sungguh untuk satu entry bersambung. kan? Al maklum la sibuk. kan.

okey...proses mencantum memerlukan keprihatinan yang tinggi. kang kalau senget lagi payah nak bukak semula.






 Rasanya korang boleh tengok gambar-gambar yang Ai sertakan sebagai rujukan manik-manik pearl yang dipasang ditepi kerawang bertujuan untuk tutup jahitan kerawang.

see? kreatif sikit untuk tutup jahitan tu. Jelujur la jugak manik-manik di hujung lengan untuk menaik kan seri baju tersebut.

Korang boleh tengok gambar di atas, final look for my nikah blaus.

dari posting Blaus Putih Pengantin

09 August 2016

Arabic Restaurant Belad Al-Rafedain

Assalamu'alaikum...



Dah lama tak update post. So, kali ni nak post kedai makanan arab yang rotinya memang menusuk kalbu.


Ai dan En suami memang penggemar makanan tanah Arab ni. 

Berimpian untuk traveling semata mata untuk mencuba makanan-makanan di Morocco, Turki dan yang berdekatan dengannya. 



Makanan yang dihidangkan sesuai dengan selera kami. Apatah lagi jika kami request Humus, ada! sebelum-sebelum ini kalau minta Humus memang telan air liur je la. Nama je kedai makanan Arab tapi Humus tak ada. 

Humus ni, bagi yang sudah pernah makan tahu la bagaimana rasanya. pada Aido, sedap! tapi tekak orang-orang melayu ni memang susah sikit. okey, Done! Humus. 

Aido syorkan Nasi Maqlubah, Nasi Mandy dan Shawarma KAMBING. korang makan ayam , memang tak feel la... Minuman korang boleh try Arab Tea hot. haha! panas la korang lepas makan. 

Tapi bagi yang nak cuba - cuba je kan. korang boleh try Orange Juice dan kebab-kebab. 

Pilihan di restauran ini lebih banyak berbanding kedai-kedai makanan arab yang lain. 

Penuh la lepas ni.... =D Terletak di Jalan Pendidikan 4, Taman Universiti, Skudai, Johor Bahru, Johor D.T

Selamat Mencuba!