Posts

Showing posts from August, 2016

Mengimbau kenangan 2013 "Bandung"

Image
Assalammualaikum, 
Tetiba kan? nak post ala-ala rindu sangat dengan percutian.  Tapi tu la kehidupan, merindui sesuatu yang buat kita rasa bahagia dan gembira.  3 Tahun dah berlalu, Alhamdu Lillah... sekurangnya Aida sampai jugak Bandung kan? 
ada sesetengah orang Traders, Kota Iskandar pun belum sampai. eh! penuh la Traders lepas ni. haha....
balik dari bandung until now i still remember the atmosphere at Tangkuban Perahu. Berwap... =D
Makanan di negara orang yang tiada di negeri kita. Sedap! 






Sebenarnya saja nak kongsi gambar. Dah lama rasanya tak snap sambil berjalan, snap sesuka hati. 
Da! 

Restoran JBORN, Kempas

Image
Assalamu'alaikum
Konon nak cuba Raja Kambing Peram, unfortunately..... 😔 kuciwa.  Tak mengapa la, masih banyak restoran boleh dicuba.  Terletak di Jalan Cengkerik 4, Kawasan Perindustrian Kempas.   Keseluruhan bintang Aida bagi 4.5/5. Aida suka attitude waiter dan waitress.  Masa sampai-sampai, nervous jugak sebab tempat yang nak dituju tutup. 
Alhamdu Lillah, lepas jengah-jengahkan kepala, waitress keluar. Huh...lega 😥.  Terus dapat senarai makanan dan kami order. Takes time because we have to read all the list. But its okey...we will come back, craving for mee bandung...nyum...nyum... 
Tiada double standard yang diberikan. 😅 sorry to say that, aida adalah orang yang suka pakai baju biasa-biasa, kami kadang-kadang tersingung dengan pekedai-pekedai makanan yang taksub dengan orang kaya. 




Disebakan encik suami dah bagi bintang dan komen. So...tak payah la Aida teruskan dengan bintang-bintang Aida 😁. 
Overall, we will come back to try more. Here the facebook link, you may visit…

Blaus Pengantin - 2nd

Image
Assalammualaikum...

hik...hik... sambungan Blaus Putih Pengantin

=D lama sungguh untuk satu entry bersambung. kan? Al maklum la sibuk. kan.

okey...proses mencantum memerlukan keprihatinan yang tinggi. kang kalau senget lagi payah nak bukak semula.






 Rasanya korang boleh tengok gambar-gambar yang Aida sertakan sebagai rujukan manik-manik pearl yang dipasang ditepi kerawang bertujuan untuk tutup jahitan kerawang.
see? kreatif sikit untuk tutup jahitan tu. Jelujur la jugak manik-manik di hujung lengan untuk menaik kan seri baju tersebut.

Korang boleh tengok gambar di atas, final look for my nikah blaus.


Arabic Restaurant Belad Al-Rafedain

Image
Assalamu'alaikum...



Dah lama tak update post. So, kali ni nak post kedai makanan arab yang rotinya memang menusuk kalbu.
Tak tau nak guna ai ke aido kan? Since dah berlambak Ai kat malaysia ni, so kita guna aido. ☺
Aido dan En suami memang penggemar makanan tanah Arab ni. 
Berimpian untuk traveling semata mata untuk mencuba makanan-makanan di Morocco, Turki dan yang berdekatan dengannya. 


Makanan yang dihidangkan sesuai dengan selera kami. Apatah lagi jika kami request Humus, ada! sebelum-sebelum ini kalau minta Humus memang telan air liur je la. Nama je kedai makanan Arab tapi Humus tak ada. 
Humus ni, bagi yang sudah pernah makan tahu la bagaimana rasanya. pada Aido, sedap! tapi tekak orang-orang melayu ni memang susah sikit. okey, Done! Humus. 
Aido syorkan Nasi Maqlubah, Nasi Mandy dan Shawarma KAMBING. korang makan ayam , memang tak feel la... Minuman korang boleh try Arab Tea hot. haha! panas la korang lepas makan. 
Tapi bagi yang nak cuba - cuba je kan. korang boleh try Or…