Posts

Showing posts from February, 2016

Pantai Desaru

Image
Assalamu'alaikum...

Haaa...sapa kata Pineng ja ada Bridge. Johor pun ada tau. =D Dulu nak jalan-jalan kat Johor macam takde pape.
Alhamdu Lillah...sekarang ada macam-macam.
Ini ialah Bridge E22 yang menyambungkan Senai - Desaru melalui Layang, Cahaya Baru, Ulu Tiram, Senai.

Dulu Desaru ni tempat Ai dan family bercuti tengok laut. Sekarang Ai dan En Suami. 
Ai dan family jarang datang ke sini dahulu. Kami lebih prefer Kota Tinggi waterfalls. Tapi pengubahsuaian yang dibuat pemilik waterfalls sangat drastik sehingga kan, kami mandi di dalam air bertakung. macam tu lebih baik mandi dekat swimming pool.


 Ok...sambung citer Pantai Desaru. Sebelum adanya pantai tanjung balau, semua akan ke sini. sampai la pada satu masa air di pantai Desaru menjadi hitam. Pelik kan? tapi semua tu mula pulih selepas air jernih kembali.


Pantai Desaru bayaran :
Kereta : RM 4.00
Untuk lain-lain kenderaan kena pergi sendiri la ye. Walau apa pun... bawa la anak-anak tengok pantai. lagi-lagi gadget....gadg…

Pantai Tanjung Balau

Image
Assalammu'alaikum...


Cuti Tahun Baru Cina 2016 En suami bawa jalan-jalan tengok laut. =) best sebab Ai memang suka tengok laut. Destinasi pertama ialah Tanjung Balau, Desaru. Kawasan ini adalah salah satu pantai yang boleh mandi di Negeri Johor. Pantai Tanjung Balau juga merupakan tempat berkelah keluarga yang percuma. Haha!

Sebab utama kami boleh sampai sini, ialah highway E22 yang memudahkan perjalanan, tanpa perlu menempuh lampu isyarat dan jalan berbiku di sekitar Kota Tinggi. =)








Tujuh tahun lepas Ai ada buat reunion yang amat mendukacita di sini. Let bygones be bygones. ok...setiap tahun pasti ada kejadian membawa maut di sini. 
Mana tak nya... laut bukan tempat pesta. selama Ai melihat lautan tak pernah terdetik nak menyanyi sakan. Boleh ada karaoke!?...sangat menyedihkan. macam takde benda lain yang boleh dibuat. Lagu dangdut pulak tu. Ai harap pihak berwajib memantau aktiviti disekitar Pantai Tanjung Balau. amat menyedihkan bila persekitaran kotor dan ramainya orang-orang …