Posts

Showing posts from September, 2014

internship

Image
Salam Sejahtera,


Kak Ai nak tegur segelintir adik-adik yang mencari tempat bekerja atau latihan sambil belajar. kak Ai pun dulu 2 kali internship. memang guna kabel la. sebab johor susah nak dapat tempat untuk internship. tapi kalau bos kak Ai dia memang boleh accept internship student. tapi malangnya, kak ai kan..huhu
any company wiling to accept internship students. tapi sebab kebanyakkan company kat johor ni sangat sedikit ilmu untuk di ajar. Tempoh 4 bulan, korang tak akan nampak apa-apa pun. fresh graduate mudah untuk dapat kerja kat johor ni. tapi orang yang berpengalaman memang susah nak dapat kerja dalam tempoh yang singkat (minimum 2 bulan, tanam anggur). melainkan??? company  memang customer or supplier yang kita kenal, which is same industry. Kalau jump industry kena sanggup belajar dari meniarap dan gaji pun meniarap la kan...  huhu... 
Apa yang kak Ai nak tunjuk adalah salah satu email yang kak Ai terima beberapa bulan lepas. Mudah mudahan dapat la placement budak ni. ok…

Ke Melaka Kite

Image
Assalammualaikum...


macam takde kerje. huhu... ade...tengah pening...

nak kongsi sikit pasal outstation dengan berjalan ke Melaka. Kebetulan cuti sebelum Hari Malaysia En Suami minta cuti. Yeay! maka dari Tiang Dua kami menuju ke Bandar Hilir.

Tempat pertama yang kami kunjungi Masjid Selat Melaka. Cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! Sejukkkkkkkk!






Ini la gamba yang boleh dikongsikan. haha! =) cecomel.....cembooolat.... Thank you abang, bring me here again.... =)

Then kami meneruskan perjalanan ke Jonker Walk. WOW! dah lama tak kesana last pergi 2 tahun lepas...kot... =D

Okey... tata....

Kak Ai first eating Macaroons

Image
Alhamdulillah...

kesampaian hajat untuk mamam macaroons. haha! dah berabad lama macaroons ni. baru sekarang kak Ai dapat makan. ngeee... ni hadiah en suami tercinta pada isteri die yang pandai buat muka comei... =D =)







 Hehe... Alhamdulillah... wokey dah habis... blanje korang tengok gamba jer... =D  Thank You abang, +Azid Zakaria =)

Malas Dah...

Image
Assalammualaikum, 
Terbaik kan tajuk. Bukan malas apa. malas dah nak marah-marah...nak tulis complaint letter and soooo on. ni kisah bila Kak Ai perlu ulang alik dik kerana kepandaian pegawai-pegawai (G). 
korang paham kot sape pegawai-pegawai (G). huhu... anggap paham je la masa membaca. Korang akan jumpa diorang ni, tapi tak selalu la. huhu... Macam kak Ai memang setiap kali nak memperbaharui dokumen-dokumen syarikat. 
Kak Ai Call Orang yang bertanggungjawab tapi ada kursus luar negeri. okey... "tolong sambungkan pada sesiapa yang boleh saya bertanya" telefon keep ringing tapi tak de orang lain yang nak angkat. okey...kak Ai fed up... esok call lagi... in case, anyone can answer my simple question. ni soalan yang Kak Ai nak tanya " UNTUK PENGESAHAN DOKUMEN NI, PERLU PESURUHJAYA SUMPAH KE ATAU PEMILIK SYARIKAT?" tu je kak Ai nak tanya. tapi kesian Kak Ai. takde sorang pun nk tolong jawab pertanyaan Kak Ai yang mudah tu. semua biarkan talian telefon kak Ai tanpa j…

Bila Lori BABI atas Jalan

Image
Assalammualaikum, 
berserawang dah blog kak Ai. Dah lama tak menaip meluah isi hati yang caca marba ni. huhu....cara cakap macam nak pelangkung orang kan. hehe... 




Kak Ai bukan saje nak kepoh pasal binatang paling berjaya hidup lepas beranak ni. tapi ingin memberitahu secara Am kepada sesiapa yang ternampak lori membawa binatang cute ni, Tolong jejaki mereka. Kak Ai ni kan...kepoh tapi tak tau nak pegi complain kat sape. kat mana. 
Terserempak 2 kali. en suami pun terserempak sekali. Maksudnya....binatang ni selalu berada diluar waktu yang dikhaskan. 
Untuk pengetahuan Korang.... Binatang extra Life ni hanya boleh dibawa keluar bila langit dah menggelap 2/3. Dan mereka perlu hilang diatas jalan sebelum subuh. 
Yang kak Ai terserempak lori masih bergerak. Jalan Skudai - Impian Emas pernah dikejutkan dengan berselerakkan binatang ini diatas jalan, sebab lori yang membawa mereka terbalik. Yang peliknya, masih tiada pemantauan pihak berkuasa walaupun dah pernah terjadi lori bawa BABI ni …