Posts

Showing posts from February, 2014

Perkongsian

Sempat blog walking huhu... boss out station sambil Ai tengah edit report.

nak kongsi ni... Jom baca...

56 orang wanita meninggal dunia kerana mereka menggunakan 1 pad tunggal untuk satu hari. Memakai pad sepanjang hari adalah tak selamat kerana bahan kimia yang digunakan dalam tuala Ultra yang menukarkan cecair kepada gel. Ia boleh menyebabkan kanser di dalam pundi kencing dan rahim. Jika masa penggunaan berpanjangan darah menjadi hijau dan kulat yang terbentuk masuk ke dalam rahim dan badan. Oleh itu, sila menggunakan pad yang diperbuat daripada kapas dan jika anda menggunakan pad ultra, tolong tukar dalam tempoh 5 jam sekali. Cuci bra setiap hari. Elakkan memakai bra berwarna hitam pada musim panas. Jangan memakai bra semasa tidur. Sentiasa tutup dada sepenuhnya dengan tudung atau selendang apabila berada di bawah pancaran sinaran matahari. Sila guna Deodorant bukan perspirant. 
Perkongsian ini adalah dari mesej perkhidmatan awam Hospotal Kanser... 

Tabik Encik Baju Putih

Assalammu'alaikum

Lama dah tak cot cet kat sini... selalu hari-hari... huhu... ikotkan memang nak hari-hari tapi apakan daya... guna handphone sangat tak seronok nak bercerita.. 
Alhamdulillah... biasa la kan... Pegawai baju putih ni... macam chipsmore jap ade... jap takde... Memang diketahui jalan kempas, lorong naik lebuhraya EDL ke pasir gudang kesukaan pegawai baju putih... takde baju putih... kadang - kadang baju biru gelap. hehe... 
kebetulan tak perasan mereka ada kat situ.  macam mane nak perasan kan, jalan dah jem semata-mata orang ramai mengelak untuk kena saman. Lori-Lori besar, 18 tayar pun terpaksa ikot peraturan semata tak nak kena tahan. Memang perlukan kesabaran kalau memandu di jalan tersebut. Pelik...tak nak pulak buat jalan naik terus masuk ke EDL. ni terpaksa tempuh traffic light yang sekejapan dah merah. 
Tapi pape pun...Ai dalam perjalanan nak hantar barang ke tebrau, city link. Dik kerana tengok dah bertingkat kotak kat sit sebelah. mungkin tak sampai hati n…

Kita dan Mereka

Image
Assalammu'alaikum... 
Kredit to : Ustaz Kazim Elias (upload by : matabg1) Youtube

Lama tak mencoret... =) . Sesuai la ceramah ustaz kazim dengan perbualan Ai dan En Suami. Sakit kepala mengadap report yang satu tapi sebab nak kejar hari-hari yang bakal bercuti panjang. Gagah kan jugak. takpe la...Menaip ni pun untuk rehat sebentar sebelum review semula report yang satu ni... yang lain-lain... semampu yang boleh untuk dipersiapkan hari ini dan esok.  
sambung bacaan... hehe...

Alhamdullilah... kebetulan kami memang generasi yang menonton siaran singapore. Dulu mana ada Astro, hypptv, online tv dan sebagainya. Maka kami hadap je la siaran TV5 singapore atau siaran-siaran yang boleh dapat melalui antenna murah yang beli di hardware. hehe... lagi tinggi antenna...lagi banyak siaran yang dapat. Indonesia pun boleh dapat tau.






apa yang Ai nak kongsikan? Okey... dah dengar bait-bait lagu mereka dan kita. apa beza?

banyak bezanya. salah satu nya ialah... Jikalau kita rakyat Malaysia bersa…