Posts

Showing posts from July, 2013

kisah ABS PUMP

Image
assalammualaikum dan salam petang....

=O ngantok la Ai... hehe... 

apakah? tu gamba ABS pump... yang terletak di bahagian tengah stering kereta. Apa cer dengan ABS pump ni...

Ini kisahnya, ABS PUMP ni pernah berasap... =) Ai pengguna kereta satria neo.  Almaklumla sebab dah sampai masa, maka ABS pump pun perlu ditukar. =). Kebetulan semasa Ai memandu ke pejabat, Ai dah perasan, keadaan dan bunyi yang kurang senang dari bahagian dalam stering. Maka, tak berfikir banyak Ai cuma kata dalam hati...mungkin ada pasir kot terjatuh.

okey la... akibat bunyi berpasir tu... beberapa minit keluar dari kawasan pejabat... Asap keluar dari stering kereta. Langkah kecemasan yang diambil :

1) buka lock pintu
2) matikan enjin
3) keluar dan lari sejauh mungkin
4) panggil mekanik

kebetulan sebelah pejabat memang ada bengkel...jerit je la "pak cik...pak cik... tolong tgk tu...keluar asap" pak cik blur jap... huhu...

sesuatu yang jarang berlaku tapi boleh berlaku. Selain dari pada itu... kalau h…

Buka puasa with customer 2013

Image
Salam malam... ngeh...ngeh...













Majlis berbuka puasa di starhill golf and country club.



credit to : en muhammad yazid =)


Berapa star ea Ai nak bagi untuk makanan...erm... tak tahu la... 2 star je kot... sebab tak berapa sedap. Hehe... next year... ke tempat lain pulak... hehehe....
posted from Bloggeroid

thinks before you do....

Assalammualaikum.... 
dah 7 hari kita menjalani ibadah puasa... Alhamdullilah...
ada masa sikit dalam keadaan menggigil kesejukkan Ai nak berkongsi atau mungkin memberi teguran kepada Umum dan khususnya kepada pelayar facebook, twitter, keek, dsb serta pada kenalan-kenalan yang sudi membaca blog Ai setiap kali ada posting atau entry baru.
sejak dari kecil Ai telah didik beringat sebelum melakukan sesuatu. Ai rasa kalian atau adik-adik pun sama, beringat sebelum lakukan sesuatu atau think before u do atau think before u speak sentiasa menjadi titik tolak sebelum melakukan sesuatu. 
Kesibukkan Ai sehingga membuka laman sosial adalah perkara terakhir yang Ai akan lakukan sebelum tidur. Walaupun begitu, Ai will not missed anything that are popular or trading on that day. 
contoh pertama : 
couple seminggu ? owkeyh.... ada parody untuk video ni. So, Ai buka then cari link sebenar video ni. Mungkin pada remaja tersebut, itu sesuatu yang boleh dibanggakan sebab upload dalam youtube. meluahk…

Lagi Best

Image
Assalammualaikum....

Dah lama tak menulis... Ai dan en Azid ke restoran steamboat ni, last week before ramadhan. Stress la sangat. Tu yang makan banyak. Not bad la...sebab dari skudai ke ulu tiram semata nak makan steamboat. Hehe...

Pricing is within the budget. Untuk orang macam kite2 kan...hehe. ...Not too expensive. Boleh kata, less then RM30 per head. Lot of choices. Jika banding dengan RAWA. Ai akan pilih lagi best. Hehe...

Owkeyh.... selamat menjalani ibadah puasa dari Ai, selaku pemilik blog aidomyouri.blogspot.com.

Tak lupa... maafkan salah silap Ai.... berjumpa lagi di post akan datang.
posted from Bloggeroid

Pakej ke Bandung, Indonesia

Image
Assalammualaikum.... tetibe nak kongsi sikit la... plan ke bandung dengan supir yang entertain Ai. Selama bercuti disana.

Nama die ziey ziey....tapi sebutan JJ...

Jika berminat menggunakan perkhidmatan dari beliau boleh hubungi beliau.





NOTA : Sekiranya terdapat perubahan pada harga Supir. Ai mohon maaf. Untuk berada didalam budget Ai mohon bertanya dahulu kepada supir.

malam terakhir di bandung
posted from Bloggeroid

Melaka Wonderland, Ayer Keroh

Image
Assalammualaikum....













Amacam... kecebur...kecebor... best... hehe... Ai pun dah lama tak main air maka seronok sgt la kan.

Ai suka berkongsi kemana yang Ai telah pergi. Salah satu berkongsi tempat2 menarik di Malaysia. Or any place that everyone can go.

Tiket masuk bagi dewasa Rm32 bagi hari minggu. Itu la bayaran yang dikenakan oleh mereka pada Ai. Pada Ai menarik sebab boleh dikatakan Wonderland ni tempat melayu kerana dari kaunter sampai la ke bahagian dalam yang melayan kami adalah melayu.

First time my youngest brother try to swim. Hehe... adik...kena usaha lebih sikit. Ai pandai swim sebab memang dari kecil di didik main air... so pinggang dan bdn dah memang boleh dalam air.

Okey la...sampai di sini sahaja... next time... nanti kan cerita dari Ai. =) da...
posted from Bloggeroid

Ayuh merah biru...Johor Ku!

Assalammualaikum....

Dengan kasih kasih sayang pada negeri johor. Salah seorang pemain johor mengalir air mata. Memang perlu sedih la... kerana pengadil meniup wisel semasa bola dari johor menendang masuk ke dalam gol pihak lawan pada kejuaraan Piala FA 2013.

Takpe la... kalah menang adat permainan.... bila berbual dengan en Azid. Betul katanya "johor masih baru...We see after a few years...in shaa Allah..."

Pada malam Piala FA,2013, kelantan vs Johor DT... berkorbar Ai nak pegi menyorak di Dataran bandaraya. Tapi sayang...sebab dataran dah macam stadium penuh nya... begitu la sokongan rakyat Johor kepada TMJ dan pemain Johor DT. We still have a chance for next year...

last...kami melepak di kedai mamak. Walaupun pakcik2 tgk Ai pelik...sebab pakai baju Johor DT. Do I care? Hihi....

Proud to be Johorean... thanks en Azid sebab melayan kerenah miss Ai yang macam-macam. Hehe...

posted from Bloggeroid