Posts

Showing posts from June, 2013

Majlis konvokesyen pelajar darjah khas kali ke 5

Image
Assalammualaikum... Berlangsung pada 4 June 2013.  Alhamdullilah....seramai lebih kurang 500 bekas pelajar darjah khas telah tamat pangakat 1 dan pangkat 2 (kepujian). Mereka diraikan dengan majlis konvokesyen ini. 
Beruntung mereka ni. Masa kami dulu-dulu, takde pun konvo-konvo.  Tapi alhamdullilah...merasa konvo diploma dan ijazah. Sekadar lebih kurang. See u guys soon... da...

Men Of Steel

Image
Assalammualaikum.... Tiada istilah pakai seluar dalam merah diluar dah... jika ada yang berkata begitu...tolong tanye "really???  what year are u born?" Temasik sungguh pertanyaan. Hehe... Men of steel ni cerita superman tapi versi baru. Sesiapa yang tak pernah tahu cerita superman macam mana mereka akan kate cerita ni bosan. But I tell u, this movie is Awesome . Kenapa? Sebab cara penyampaian yang di ketengah kan sangat menarik. Bagi peminat cerita superheroes macam Ai... u should go watch this movie. En Azid terima kasih kerana menemani cik Ai...hehe... Terlalu lama tak menonton wayang. For me this movie interesting and I am enjoy watch this movie.

Biler dah Uzur....

Image
assalammualaikum... rezeki orang bagi jangan ditolak. hehe... Alhamdullilah... bekerja di syarikat ini dibekalkan dengan Sebiji kereta yang berwarna oren. tapi macam biasa la... recycle kan... tahu-tahu je la... ade je masalah yang tetibe... sebulan yang lepas Ai dikejutkan dengan temperature kereta yang naik tetibe... Pergh! terkejut Ai. macam biasa... cool tapi gelabah. En. Azid ade time tu. Ouh...my hero... 'okey...tolong jangan geli'... hehe... Dari larkin nak ke skudai... mungkin kerana kesesakkan lalu lintas. Memang tak boleh nak teruskan... makanya, terbiar la si oren di tepi celcom jalan kempas. Diatas bantuan orang-orang dan kawan-kawan. Alhamdullilah...oren selamat dihantar ke bengkel kawan adik. Orait...terkadang biler kata kawan adik. Of course we trust them. Selepas temperature kereta naik mendadak di sebab kan kerosakkan kipas kaburator RADIATOR, setelah ditukar dan diservis bersama sama tukar minyak enjin. Errrrr... pesal tak lea start plak ni... haduh... da…

Bila dah ada die...

Assalammualaikum... berblog sambil menunggu customer. Tu la janji pukul berapa kan... buat...buat... Friends vs Lover. "Ouh...xpe aku faham" statement yang buat Ai rasa... owkeyh... u paham...I pun faham... padahal dalam hati...no one knows what exactly the feeling. yer...sebelum Ai jumpa Si Dia... memang kawan-kawan terlalu rapat tapi lepas Ai jumpa Si Dia... kemana kawan-kawan... "Kau susah...aku tolong kau... aku susah...ko kena tolong aku".... ups... salah...tu... perbetulkan... "hari ni kau susah, aku tolong kau, nanti aku susah, Allah tolong aku". Biler dah jadi macam-macam, baru Ai sedar yang kawan yang betul-betul boleh tolong kite. Sebenarnye tiada.... I repeat!  TIADA! Statement yang buat Ai terkedu sekejap... Am I doing something not right? "Kalau bf ko tinggal kan ko, then ko cari aku, aku akan biar kan ko" Smiling is my strength... Ai senyum je... Sampai hati keluar statement macam tu... So...before tercari-cari... Ai mohon …

Berterabur...

kui...kui...kui...

akibat miss Ai baru malabel setiap post... kelihatannya seperti berterabur tarikh untuk setiap Entry. Jadinya... tak kesah la kan... hehe...

I just want to introduce otai blogger tapi baru nak start balik. mengenangkan buah hati beliau peminat blog.

WARM WELCOME TO :

http://talesofamelancholic.blogspot.com/

Bandung, Indonesia 2013 - 5th

Image
Kami akhiri perjalanan kami di bandung ke Trans Studio.













Dah habis tengok gamba? hehe...biar gambar berbicara... Trans Studio ni macam USS di Singapore. =) tapi indoor. dan keluasan yang kecil. harga masuk pun just 160000 Rupiah.

Masa kami datang ada persembahan karakter-karakter dari negara Indonesia ini.










Esok nya kami pulang ke tanahair menaiki penerbangan 8.00pagi dan tiba di malaysia seawal 10.00pagi. Pemandu mengatakan dukacitanya kerana penerbangan sampai awal. tapi kami amat besyukur kerana penerbangan selamat. Keadaan udara Johor Bahru hujan lebat pada waktu tu. Itu la pengalaman yang tak terucap. Dan itu la pengalaman terakhir miss Ai bersama rakan-rakan.

Beberapa nasihat penting miss Ai untuk pembaca setia blog AiDoMyori.Blogspot.com ini...

1) Rancang Perjalanan Anda
2) Pastikan duit cukup untuk tambang, makan dan tempat tinggal
3) Tempat tinggal/hotel/motel telah ditempah sehari atau seawal yang mungkin sebelum korang tiba disana.
4) bawa cash yang banyak. atau pastikan atm…

Bandung, Indonesia 2013 - 4th

Image
Kami keluar dari Kilang kain melalui Highway. Jakun jap naik highway luar negara... hehe....


Perjalanan kami seterusnya menuju ke TRANS STUDIO Sebelum kesana kami singgah makan di kedai Ayam Penyet...nyum...nyum,... hehe... 

Jus Apokat....menu minuman Ai pada hari tersebut.... okey....next post... Trans Studio adalah destinasi terakhir Ai dan kawan-kawan di Bandung. : )

Luaskan kuasamu JOHOR! 1 Jun 2013

Image
Assalammualaikum.... AiDo pertama kali menyaksikan perlawanan bola sepak. Hehe... jersi johor memang dah ada awal-awal... minta peruntukkan ayah kan... kebetulan perlawanan diantara pahang dan johor untuk separuh masa ke dua di bukit jalil. Disebabkan anak sedara AiDo membuat idea untuk mengajak tok sedara yang memang peminat tegar bola sepak. Maka kami sekeluarga ke sana. Seperti biasa AiDo memang driver. AiDo prefer ai yg drive sebab usia ayah kan... dulu ayah bawak kite jenjalan sekarang time to pay back. Okey...sampai sepang dalam 2.00 pagi, hari sabtu. Plan before 8.00am, we must be at bukit jalil to buy ticket. Tapi kami sampai dalam pukul 9.00pg. Okey la kan... Kejadian yang tak disangka sangka... berlari masa kaunter bukak. Tak lea bla time tu... rase nak gelak guling-guling sebab masing-masing takut tiket habis. Sengal kan. Alhamdullilah...beli tiket dah lepas...jumlah tiket 11 keping. Hehe... tetibe jadi 11... plan asal 7 jer. Lepas tu tambah lagi 4. 2 for Ai and mum. A…