25 February 2013

Pam No 13

Assalammualaikum....
Untuk pertama kalinya Ai out station balik hari... sememangnya penat...pasni tak nak buat lagi... huhu... memang kena lepak sehari baru berbaloi... huhu... ni caca marba ni... pening... badan sakit... tekak tak sedap... huhu... sasi baki selesema... tak settle lagi ni...
Okey...okey..... tu keadaan Ai petang ni... serba serbi pening....
Seawal 4.30pagi bangun dan bersiap ke seremban... uish... hebat betul syarikat tu... bukan satu tempat Ai pergi... bertempat....tempat.... sabar je la... bersepah... nasib pandai guna logik... Alhamdu Lillah sampai jugak... huhuhu.....
Tapi apa yang Ai nak kongsi adalah cerita disebalik Ai outstation ni... cara Ai memang tak suka susah kan orang atau buat orang tertunggu-tunggu... like I am always said... Ai is simple... as my friends know me... they know I am simple...
Okey....okeyh... sambung...sambung...
Ai terus masuk pam 13 untuk mengisi minyak... lepas tu... Ai terus menapak ke kaunter... "dik...penuh...pam 13" sambil tangan menghulur note RM50. Memang begitu di JB. Bayar sebelum tuang minyak... kalau terlebih takpe...boleh tambah duit...

Then, Ai just put nozzle back to the place...and the amount of fuel is RM42.
Ai pun...masuk dalam kereta... start enjin dan alihkan kereta... sebab nak ke toilet dan ambil baki duit RM8 dari kaunter.
Masuk je dalam kaunter.... bebudak tu pun gelak... owkeyh apakah? Dari cara perbualan mereka mungkin mereka agak... Ai just let them keep the change. Hohohohoho.... tak pernah terlintas untuk begitu... bukan kedekut... tapi belum masanya lagi...
Ai minta resit...tp resit dh di koyakkan...huhu...Nasib boleh print yang lain...huhuhuhuhu....
Moral of the story...jangan mudah-mudah fikir orang nak bagi apa-apa pada kita... walaupun satu sen... it also make me thinks twice before receive anything from anyone... :)
Ok...the end...

23 February 2013

Festival Layang-Layang Sedunia, Pasir Gudang

Assalammu'alaikum...

mari membaca cot cet Ai malam ni...
Sepatutnya malam ni tak de tajuk... Then tetibe Ayah Ai ajak join die pegi tengok layang-layang...
Memandangkan kesihatan yang tak mengizinkan Ai menolak. But...Ayah kan...dah lama tak jalan dengan anak-anak... maka berbunyi la Ayah Ai "ala...kakak pegi amek gamba la...bawak kamera kakak tu"...
hurm....tunggu lagi... nice idea kan... walaupun penat... shutter dah lama tak dipicit... Ai pun melompat kesana kesini dalam rumah untuk bersiap sebab baru balik dari kerja...kan.. pulak tu berpusing balik dari office lalu jalan jauh sebab malas nak rempuh Jem.
Dengan kudrat yang tak berapa nak rajin.. Ai redah jer... hehehe...
Sampai di Pasir Gudang, Tapak Pesta Layang-Layang...


AWESOME!

sebab dah berpuluh tahun tak kesana kan... then, meriahnyer.... dan yang paling best Ai nampak Sultan Johor... sempat snap kereta merah je... huk...huk... hope one day Ai will meet him... wah... tinggi cita-cita... =D takpe....cita-cita biar tinggi...  Jom... scroll tengok gamba Ai snap... A few picture have a story...

test power kamera dulu...sebab suka tukar-tukar setting kan... hehe!

Ade miau...miau... hehehe!

INTERNATIONAL KITE FESTIVAL @ PASIR GUDANG, JOHOR 

Naga Dilangit... lihat itu... =D

Kenderaan Di Raja Johor, Polis

Ai Sempat Melihat Yang Amat Mulia Tuanku Sultan Johor, melambai -lambai sambil memandu kenderaan baginda. 

Wales, Crocodile & Octopus


SpongeBob Square Pants...




Kejar Mat Rempit...Kejar...jangan tak kejar...


Ai tell u... If you have this motorbike... no need to pay for maintenance...hehehe


Menapak naik bukit... kearah kereta... huhu...turun laju... nak naik...Semput...

Okey... cukup sekadar itu... esok nk kemas barang... Outstation lagi ye Ai... =) Semoga Allah permudahkan... Aminnn....






11 February 2013

Tahniah, rusyda dan pasangan....

Alhamdullilah... kawan yang baru kenal ni dah sampai jodohnya... tahniah sekali lagi...

When is my turn? Hehe.... xpe...sampai masanya pasti dia akan datang... inshaa Allah.... janji Allah itu pasti... sebenarnye, semalam nak pegi 2 wedding.... tapi... pemalu... dan banyak sangat yang Ai fikir... lastly, I change my mind.... tak pegi wedding my friends yang sesame sekolah menengah dulu... hhuhuhu. Biler dah berat hati, then I just straight to giant... cari beberapa cd untuk dengar dalam kereta. Ye la....after this maybe every month turun kl kot... tapi ntah la... customer sikit2 cari Mai...sesikit cari Mai... hoho... 

Nak makan pun dengan Mai... okey... I will let Mai handle everything... penat ooooo... huhu... dalam banyak2 hal... jaga orang la yg paling susah... 

04 February 2013

Kerana dirimu yang berharga

Assalammualaikum.... salam february... post pertama dalam bulan februari...
Alhamdullilah... sekali lagi memanjatkan kesyukuran pada pencipta kerana dengan segalaNya yang diberi.
Kerana dirimu yang berharga.... nama si dia yang setelah setahun lebih bersama Ai ialah bubut. Bubut... mula-mula nama dia black... tapi common sangat. Then we change to bubut... nice right? Kenapa bubut istimewa dihati Ai... bubut bukan kucing sarkas... bubut annoying.... bubut suke macam bossy... bubut menyakitkan hati... tapi die adalah sesuatu yang bernilai dalam memupuk sifat kasih sayang dalam diri Ai. :)
Bila bubut datang adalah pada masa yang Ai lost tentang kehidupan. Meletakan semua perkara silap. Meraung kerana silap yang Ai tak buat. Then....tada... bubut in da house... mase bubut sebesar tapak tangan. Early 6am Ai bangun untuk tengok apa die perlukan dalam sangkar. Ouh...pukul 6 die bf....awal sangat breakfast.... tp okey la... then 6.30am... bubut akan membuang.... sampai la kol 7.00am... baru masuk sangkar semula...
Begitu la setiap hari sehingga bubut mencapai usia remaja....tak nak masuk cage... biler  Paksa masuk... die akan merengek cam budak kecik yang mintak keluar rumah...bila rumah semakin bising mak ngn ayah tak tahan dah dengan rengekkan die.
Kami sebulat suara biarkan sahaja die dilepaskan tp selalu mak dan Ai duk pesan... bubut jangan... bubut buat ape tu... bubut kat mana...
Dah macam budak kecik dah bubut tu...
Then until now he getting old... same as his age when I took him around july 2011.
Allah datangkan dugaan hebat dalam hidup Ai. Tapi alhamdullilah..Allah beri rezeki lain. Rezeki yang Allah aturkan... 'perginya seorang yang amat disayangi, hadir ramai menyayangi' :) bubut...I tell u... if I shout his name... mesti tetibe ada depan mata...
That's why I called him as kerana dirimu yang teristimewa....
When I look at it, it is cat... but that cat make my life full of love... :) Alhamdu Lillah... :)