Posts

Showing posts from December, 2012

Wrack it Ralph

Image
Alhamdullilah... adik bongsu request dah lama nak tengok cerita ni...tapi mengenangkan masa dan kewangan...Ai hold dulu... Dengan kehendak Allah, gaji masuk awal... so hari ni... Ai, pi beli tiket dulu...sebab Ai google cerita ni kat MBO, Umall tak de... so, TGV mesti la ada kan... nama pun TGV... huhu....tapi timing 5.15pm. Beli dulu pukul 12tengahari...sebab Ai, tak minat duk lepak lelama kat JJ atau mana mall...  
Harga tiket RM14 tapi disebab kan apa ntah... satu sit kena add RM2 nak wat cane.... sebab adik kan... beli je la... Ai tgk wayang dulu...takde mahal camni...huhu... =D
COMMENT* - This movie interesting . 4 star la ye. - kenapa interesting?  sebab watak yang di mainkan... =) sapa sangka something yang selalu jadi jahat tetibe nak berubah pada baik, tapi dia merosakkan semuanya sebelum sempat dia jadi baik.  -selain dari itu, Ralph selalu memandang diri nye sebagai teruk dan ingin berubah menjadi orang lain. -moral of the story statement diatas, tak yah la jadi orang lain…

Promosi Kraf Malaysia 2012, Plaza Angsana

Image
Lepas abis kerja tadi, Ai singgah jap Angsana... Eh...eh... Ade Khemah.... So, bagi warga Jb yang tak tahu nak pegi mana... Masuk la kejap Angsana... kalau tak nak beli batik, songket...beli la magnet fridge ke, penanda buku...Or bagi wanita...kt sini ade macam-macam pattern Pin tudung. Tanda menyokong industri kraf di Malaysia... Ecewah....promote lagi Ai ni... hehe... 













perjalanan ekspedisi rombongan pengantin. (Padang Kota)

Image
Teng...teng...Ai nak start membebel...Hahaha!  The worst attitude pelayan yang Ai penah pergi...Serius...

1st: Kami datang nak duduk meja asing-asing...mereka suruh duduk satu meja...siap tambah-tambah kerusi ngn meja...okeh..accept lagi... Ai mmg bengang sikit ngn pelayan over layanan...siap kena marah... huhu... pelayan marah customer... 1st in my life la... hoho

Pastu mereka yang dekat 10 orang berkerumun dekat meja... sambil BACA order... ouh...macam ni...fikir Ai.

Ai kan cool...diam je la...naseb ada kak sepupu...so die je la...order dan sebagai nya... rasa pas ni...nk makan pasembur...tak datang situ lagi kot...pegi tempat lain... maybe yang dekat Queensbay... huhu....















Alhamdullilah...sekian sahaja perjalanan Ai dan keluarga die beberapa destinasi di sekitar Pulau Pinang, Kedah dan Perak..

Harapan Ai...In Shaa Allah... Ai Akan bercuti lagi kesana... Amiinn.... =)


perjalanan ekspedisi rombongan pengantin. (Tapak Pesta)

Image
Kesinambungan 1st, 2nd, Tepi Pantai (Dinner)

Orait, Makan pun sudah... Kekenyangan Ai... hehe...
Then, Kami dihantar oleh pak cik bas ke tapak pesta Pulau pinang.  


 Realiti pertama yang Ai Kena Hadap, Nak masuk sini kena bayar? WHat? Bayar... kire mcm masuk fun fair la kan kena bayar... tp lebihnye kat dalam tu ade jual-jual karpet, baju, Jubah paling murah yang Ai perasan RM50...wow! hehe... 
 Front door Tapak Pesta Pulau Pinang.
Banting mempromosikan Pesta Pulau Pinang 2013.




Port yang menarik mata Ai, Taman Mini, Ingat ada apa la dalam ni, cume mini I-City... =) Ai minat lampu...Cantik la... Taman ni...




 Selesai sudah di Taman Mini.. 
Ai toleh kiri dan kanan masih ada beberapa gamba boleh di snap...Jom Layan...





Suatu yang seperti Fun Fair... RM3.00 untuk Taman Mini Dan mungkin ini kot... kos masuk...sahaja... hehe... 





perjalanan ekspedisi rombongan pengantin. (Tepi pantai, Dinner))

Image
Kesinambungan dari 1st and 2nd. hehe...

Apa yang berlaku sekarang... hehe... Okeh...Ai tak tau nak tulis ape. Tapi kami menggunakan masa sebaik mungkin melawat Pulau Pinang. Owh Pak cik Bas... Terima Kasih yang Amat Dari miss Ai kerana melayan kerenah kami. Jom Tgk Gamba.

Dulu 4 tahun yang lepas rasanya takde lagi tempat ni...huhu... Papepun Alhamdullilah Sebab dapat tgk laut + Jambatan Pulau Pinang. ngeeh...ngehhh...


 Ai Saje pilih meja ni sebab ngadap pantai + nampak Jambatan.
Dulu masa blaja tak penah jumpa pun Sotong+Kangkung...  Next time, nak makan sotong bakar plak...  Sedap ke? Like Ai always said... kalau sepinggan abis sedap la tu... hehe...  Ai mkn ni je untuk Dinner... (RM5.00) costing okey...hehe

 Jambatan Pulau Pinang yo... Cantik lampu-lampu... :)



Kami makan disini... =)