25 November 2012

UTM Skudai, konvokesyen 49

uish...banyak konvo Ai hadiri tahun ni 2012. :)
sekali lagi Ai, mengepohkan diri datang ke konvokesyen orang lain. tapi, seronok macam nak sambung belajar, in shaa allah, mungkin bukan dalam masa terdekat.
okey, sebenarnya Ai datang konvo adik kawan Ai... Dah terlanjur macam tu, Ai bawa mereka berjalan, beberapa tempat yang selalu orang luar datang melawat JB. 
dalam masa 3jam, Ai bawa mereka ke 3 destinasi. Teluk Danga, Pantai Lido, Legoland... :)
#jom tgk apa aida snap untuk dikritik =)












PICC, unikl konvokesyen 2012

sepatutnya Ai post gamba ni sebelum entri-entri yang lain, tapi sebab yang lain tu lebih utama, Ai dahulukan. boleh tak cenggitu? =D 

Alhamdullilah...mereka telah selamat menjadi graduan unikl setelah berhempas pulas menyiapkan projek tahun akhir. Ai memang senior dengan mereka, tapi Ai lebih rapat dengan mereka. =D mereka ni pun hati kapas jugak, mudah menangis, mudah tersentuh, mudah gembira...

Ni kali kedua Ai datang PICC!

kepohci tau Ai, tapi sebenarnya...Ai rindu dengan mereka... kalau Ai tak datang, Ai mesti tak jumpe mereka ramai-ramai mcm ni. :)
semua tanye Ai parking mane, of course la dekat dengan kereta-kereta korang kan, itu jawapan Ai. sebenarnya, Ai datang awal sangat sampai orang yang jaga tu macam pejam mata je masa Ai masuk... hehe... tak de stiker tetapi keyakinan tu perlu ye. sebaliknya Allah sentiasa membantu. Alhamdullilah.

insan pertama Ai memang nak jumpa waktu ialah Wani, exRumet Ai. Comei je die, berjalan. lepas tu baru la jumpa yt, fit, yard, linda, kak mas, kak faz, dayah. Sempat jugak ambil gamba mereka semua. kebetulan cik kaloi nemo menghampiri 'akak, akk nk masuk sy ade kad lebih', 'boleh jugak la' Ai ambil kad tu, tapi dalam hati *aiseh, pakai jeans ni, xpe ke? tak kena halau ke? boleh ke?* dup dap...dup dap.... macam nak amek scroll kali kedua, padahal nervous.... buat malu je kalau kena halau... uishhhh....
tapi alhamdullilah, sekali lagi berjaya meloloskan diri... Allah bantu time tu... walaupun pakai jeans, Ai pakai tshirt labuh + long cardigan, pashmina. rase okey, cume tak proper la kan...sepatutnya pakai baju kurung atau formal. =) 

agak seronok dapat masuk PICC buat kali kedua, sebab masa kali pertama, Ai duduk dekat bawah. kali kedua Ai duduk atas. mase Ai konvo takde yang ambil gamba Ai dari skrin, walaupun masa kami, ada skrin kat luar dewan... tak apa, Ai masuk dalam dewan, Ai ambil gamba yang Ai tak dapat buat dulu... seronok tengok kawan-kawan happy.... Alhamdullilah...



#gamba-gamba yang akan sentiasa menjadi kenangan.





06 November 2012

Sejenak Tika Saat Kelahiranku

Assalammualaikum,

Jawab dulu salam tu... sebelum nak membaca warkah Ai ni... 

Selamat Ulangtahun Kelahiran Ai...

Syukur Kehadrat Allah kerana Ai masih bernafas di Muka Bumi yang indah ini. Ai tak tau nak tulis apa... tapi Ai rasa bahagia mempunyai kawan2 dan Sahabat2 yang gembira bila bersama Ai. Ai nak jadi insan yang boleh menggembirakan orang lain. 

Jom layan ayat-ayat jap..... tolong scroll ke bawah sikit... 

_________________________________________________________

Kehadiran aku hanya ingin menjadi insan yang membahagiakan,
Setiap Insan adalah Anugerah yang Dia berikan untuk ku,
Insan yang sering bersama ku,
Ku doakan Kalian sentiasa dirahmatiNya,
Insan yang sentiasa memberi ku kekuatan,
Semangat Kalian akan ku kukuhkan,
Susah payah kita harungi bersama dan kini kita mencapai puncak,
Moga senang di kemudian hari kita tetap utuh begini hendaknya ,

Pengalaman indah membina seribu kenangan yang Abadi,
Pengalaman pahit mencipta seribu kekuatan yang mutlak,
Yang Indah dicipta sebagai Ingatan,
Yang Pahit tercipta sebagai Panduan,

Maka jangan sekali membenci, Apatah lagi mendendami,
Kerana yang berlaku adalah ketentuanNya,
Yang terbaik adalah dariNya,
Hindari Sifat dendam,
Padami Sifat Kejam,
Semoga letakkan Allah di dalam hati,
Walaupun hati bertaut kesal dan sesal,
Usah sekali menyalahi,
Redha, Redha dan Redha la...
Kerana Allah Maha Mengetahui setiap apa yang berlaku.
Dia Maha Penyayang lagi Maha Mengasihani.