Projek Maging, Johor Bahru

Assalamu'alaikum......

Puhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

lama giler dah tak update new post since busy.

Minggu ni kebetulan semua big-big boss balik awal. so... kongsi sikit steak Restaurant yang sedap di kawasan Johor Bahru.


Without sauce the steak delicious!


Ni lunch early celebration Birthday. Tak kisah la 5 November ke 6 november ke yang penting makan. 

dah lama nampak Projek Maging ni, tapi dulu tak berapa nak ambil tahu sebab tak beria. Senang cakap tak pandai makan steak. hahaha! Setelah mencuba TGI Fridays dan beberapa restaurant lain, paling mengecewakan steak di City Square. Apa Ntah namanya...lupa dah. tak register dalam kepala. =) tetiba memory kembali The very bad steak is El Migos, City Square. Sorry.

Akhirnya kami teruskan mencari dan mendalami Projek Maging, Bandar Baru Uda, berdekatan Jackel bersebelahan Kilang Biskut... haaa...gitu... kalau tak jumpa korang waze or google map jer. 

Steak cooking 7/10 kata En Suami berbanding yang lain memang below 5 kami bagi. =) 

Harga mampu milik bagi yang berkenaan. Tolong jangan kecam saya. Sebenarnya memang berpatutan dengan cara penyediaan steak. 

Tengok gambar masih mengiurkan dan teringat ingat. hahaha! 




 Dah cari info dulu kan.... datang-datang terus jengah freezer.  Terus pilih daging

Pening kejap sebab harga daging macam boleh bayar, which means within budget. So macam nak ambil semua, boleh tak macam tu?. Ok...first time kan? so... aida ambil lamb loin and husband ambil Angus. 

Untuk starter soup and beef bruschetta .  



The colours of the steak and lamb looks damn delicious! =D




Kami juga menjumpai komen-komen kurang sedap dibaca. Sayangnya kata-kata mereka tidak benar belaka. Mungkin bagi mereka daging salai yang nak rentung itu lebih sedap. =) 
 
Untuk menghasilkan steak terbaik memerlukan skill. Penggunaan termometer dan masa untuk setiap bahagian daging yang dimasak. Selain dari pada itu, keadaan steak perlu dalam keadaan suhu bilik, bukan frozen. Steak should be very delicious if they cook perfectly. 

Bersuami dengan En Suka Makan dan Tengok Rancangan Makanan memang boleh jadi pengadil masakan. =D 

Benda sedap, tak kan nak simpan sorang-sorang. kena kongsi. Ada rezeki buat Mereka. Inshaa Allah.  

Projek Maging Contact Details

Comments

Popular posts from this blog

Kilang Bateri, Johor Bahru

Bigfood, Jalan Kolam Air, JB