13 December 2013

Walimatul Urus Penulis Blog

Assalamu'alaikum....

Masih terbayang majlis pernikahan dan persandingan yang serba ringkas. 

Alhamdullilah... ini la cuaca sepanjang majlis berlangsung, bermula dari 10.00 pagi sehingga 06.00 petang.  




Door gift buat tetamu yang hadir untuk memeriahkan majlis kami.


Couple ring untuk majlis batal wudhuk. 


Meja makan beradab yang disediakan oleh keluarga Kak Ai.


Pelamin yang tak pernah terfikir untuk duduk diatas nya. Alhamdullilah cantik sangat... =)


Jamuan tambahan untuk para tetamu... kambing golek bakar... =D 


Memenuhi permintaan ayah dan rakan-rakannya... Band Alam dari Skudai... =)


Ternyata warna krim dan putih tidak mematikan kombinasi warna. =) warna unik yang menarik! Alhamdullilah... Walaupun tema warna banyak yang lari... Kak Ai dan suami +Azid Zakaria berpuas hati. Kami tak meletakkan apa-apa target untuk majlis kami. Alhamdullilah... bermula seawal 11.00 pagi sehinggga 3.00 petang majlis kami tak putus dikunjungi saudara mara dan rakan taulan. Alhamdullilah... 

Akhir sekali, Kak Ai tahu ada ramai silent reader... Soooooo... nak buat ucapan... 
=) Pertama sekali Kak Ai nak berterima kasih pada keluarga yang banyak membantu mak, ayah dan adik-adik. Sungguh kalian bersusah payah untuk majlis ini diraikan sebagai suatu majlis yang akan dikenang. 
Love all of you so much! 
Tak lupa pada keluarga yang sudi balik JB seawal 10 pagi pada 7 disember 2013, dah ada depan rumah. Sepupu dan saudara mara, nenek dan datuk saudara, dua pupu dan semua saudara mara terima kasih dari saya. Rakan-rakan dari putrajaya dan KL. Ya Allah... ternyata ucapan terima kasih tak cukup untuk pengorbanan kalian datang ke Johor Bahru. Juga pada yang pos hadiah dari Perak dan Klang, hadiah kalian sangat praktikal...terima kasih sebab beri hadiah yang boleh Ai dan Suami gunakan. Terima Kasih.   
Juga tak lupa rakan-rakan dari Sekolah Rendah dan Sekolah Menengah yang sudi hadir pada hari tersebut. Terima Kasih.  



12 December 2013

Alhamdu Lillah, 7 Disember 2013

Assalamu'alaikum.... 

Terawal pulak hari ni... jadi sempat la nak update blog... Puh...puh... berhabuk... lama sangat tak buka blog...




Tak sangka baju nikah Kak Ai sangat cantik! haha....puji diri sendiri... =) Terima Kasih kepada bloggers yang telah memberi sedikit ilmu untuk tambah manik pada baju dan macam mana nak buat veil.... sangat berterima kasih... 


Ni sesi Kak Ai kena marah dengan pengapit dan juru mekap terjun... hehe... asik kena marah sebab perangai tak macam pengantin... hehe... 










11 December 2013

Majlis Pelancaran Majalah Harimau Selatan

Assalammualaikum....


Majlis pelancaran Majalah Harimau Selatan telah berlangsung denngan jayanya di Persada Convention Center Johor Bahru.

Ai memang perasan yang Southern Tiger Club (fb) ada bercakap mengenai ini. But, i put it away. Lepas tu, tetibe cik abg cakap "abg zul ckp kat persada ade letak piala FA" . Paham-paham je la kan... Ai bila cik abg dah berbunyi. Ai...akan kata "Jom...abg...." hehe... 

Ni la yang boleh kate sehati Kan? Ai memang tak sangka... en azid ni bole... dapat info ni. 

29 june 2013, nantikan sorakan Ai di Bukit Jalil... All the best... Good Luck... in shaa Allah...ayah dapat tiket.... ke kolompo la ramai-ramai... cuti approve! Alhamdullilah. 

Daaaaa....