Posts

Showing posts from November, 2013

dengar boleh... Percaya Jangan..

Haha!!!... Ups... Sorry...
Colleagues  : She do her work... Do your work Nurul... Kak Ai : Okey...Sorry...sorry...I am doing it now... 
Pagi-pagi dah dengar benda mengarut...Kepercayaan yang dibina berdasarkan pengiraan dan haiwan! What?!!!! Aktiviti setiap akhir tahun...Okeyh...sekadar berkongsi je la ea... 2014 dikatakan luck untuk kelahiran pada tahun kerbau. owh....begitu... Mana Kak Ai tak gelak... lepas kerbau, tikus, lepas tu citer pulak pasal tiger.
Setiap tahun memang macam ni....ni dah masuk tahun ke-3. Tu yang gelakkan je. Jahat kan... tak la... tu satu cara sarcasm untuk bagi orang diam dengan apa yang mereka perkatakan. A bit annoy...but they quiet until now. =)
So...Guys... Don't believe. Just Listen and do some filter in to your brain. "Allah gives everything that you need, when the time right". Don't believe what other's religious told you. One of my colleague is Chinese but she Christians. Then, What for she believes Chinese Calculation? Is it …

FIKIR!!!

Assalammu'alaikum...
Masuk-masuk pejabat dah terbayang Jumaat minggu ni cuti sempena Hari Keputeraan D.Y.M.M Sultan Johor. Alhamdullilah... cuti tambahan selain hari ahad. Walaupun satu hari sahaja, banyak persiapan boleh dibuat sebelum tiba hari-hari indah.. ecewah... 
Sebenarnya, Hari ni nak cerita pasal lambakkan hiburan. Agak terkejut jugak la hampir 25% siaran astro adalah hiburan. Sememangnya la kan, sebab televisyen adalah penyumbang kepada hiburan. Okey... Semalam berkesempatan jugak selak satu-satu siaran. dah lama tak buat macam tu. Bila kak Ai bukak je, nyanyi...nyanyi...dan nyanyi... maka buka la CH 104. Okey AF2013... dengar la jugak minah sorang ni nyanyi pakai baju kaler putih berdiri atas bongkah putih. WOW! bertudung. hurmmm.... Dik... Kak Ai prefer awak free hair dari bertudung buat macam tu. Tu satu la... Yang kedua... Dik...Suara Akak lagi sedap. urmmmm (kesal)... 
Minggu Lepas Kak Ai berkesempatan membaca beberapa buah Blog berkenan Tanda-tanda kecil kiamat. …

Mana Kasut?

Image
Mak Cik Ai : "Ape ni?" Ai : "Stokin" Mak Cik Ai : " mane kasut? " Ai : sengih tengok bakal tunang, buat muka tak bersalah pada Mak Cik sambil jawab "takde la..."  Mak Cik Ai : " ko bagi stokin tapi tak bagi kasut"  Ai : hehehehe... 
Assalamu'alaikum...
Salah satu hantaran Ai masa bertunang dulu. =) masa teringat mesti tersengih sorang-sorang. Penguin...comel kan? hehe... 










You never know how small things can make you remember forever. =D Keep smiling until now.   

Pimples...shu...shu...

Mak : "kak pe benda kat dahi tu"
Ai ; "Ala nanti pandai la busu eddie touch up"
Mak : "lama lagi, nanti baik la"
Ai : "haah"

Nak cakap K.Ai stress... stress ke? haha... tak... cume makin nervous... =D
Pimples...
Mungkin banyak berangan je kan... tu yang jerawat keliling muka. huhu...

Today is my Birthday!

Tua dah ko Ai... kah...kah....kah... menerobosi kehidupan yang sememangnya kadang kala kejam. tapi, akan sebaliknya ada keriangan dan kegembiraan yang disediakan. =)  Alhamdullilah... kali ini sudah berteman. Sebelum ini jika di ajukan "tau tak hari ni hari apa?" Hanya jawapan "ntah...tak tau. Hari apa?". Soalan dijawab dengan soalan. "Hari ni hari jadi (sambil bibir mengukir senyuman)"
Jawapan yg Ai terima "laaaa....dah tua"... urm... ni kisah kak Ai. Kalau korang buayafriend and gelifriend yg memang tak bercadang nak kawin. Sesuai la jawab cam tu. Tapi kalau korang dah bersiap untuk jadi husband orang, jangan la buat lawak bangang macam tu. Kesian, nak manja dengan sapa lagi kalau bukan dengan korang. Hehe... Okey tu je pesanan kak Ai. Walaupun birthday kak Ai hari ni, tapi en tunang dah ajak celebrate awal-awal. Kami tonton cerita THOR. Awesome! Boleh tengok ulang-ulang lepas ni kat Astro. Hehe... then, kami makan besar di Seoul Garden…