Posts

Showing posts from October, 2013

Kenangan Masjid Shah Alam

Image
Assalammu'alaikum... Salah satu tempat tarikan suatu masa dahulu. Hehe... Kak Ai pertama kali berada disini pada umur 12 tahun. Mengikuti rombongan Sekolah Agama, selepas tamat peperiksaan Darjah enam sekolah agama. Hehe... Waktu tu kami sampai subuh. Maka bersiap la kami, kemudian solat subuh dan meneruskan perjalanan ke destinasi seterusnya. Alhamdullilah...kali kedua kak Ai dapat jejak kan kaki di sini beberapa bulan yang lepas. Sebelum bergelar...=D tunangan orang. Out station kan... memang peluang berada disini. Berubah sangat... huhu... masjid pertama menggunakan sensor untuk pili air wudhuk... tp sekarang dah tak de sensor tu. Takpe la... yang penting hikmah yang boleh diambil dari sesebuah tempat itu. He...eh... Pasni nk pegi masjid besi ngn orang tu... hehe....

biar gambar berbicara

Image
Assalammu'alaikum,





Alhamdullilah... DHL US dah pick up barang. so tengah tunggu AWB (Air Way Bill). Mood untuk minggu ni memang saje nak tunjuk moody. sebab minggu lepas asik kena marah. haha!

Jeng...Jeng... ada macam pinang dibelah dua tak? hehe!  Disebabkan berhari-hari sibuk. So Ai tak sempat nak membelek email. Sekali... ade email dari yang tersayang...

 =) +Azid Zakaria  I Love You too... =)





Post Merapu

Assalammu'alaikum...

Entri ini memang ditujukan KHAS! buat...pegemar melihat video seram. Video seperti ini seperti cendawan tumbuh. Banyak sangat sampai hampir setiap kali scroll mesti ada. 
Apa yang buat Kak Ai geram dan meluat. Yang buat post sedemikian adalah pertubuhan kelab-kelab di laman sosial. Yes! Kak Ai memang nak hentam facebook group. Nampak disitu, owh...admin kelab ni kanak-kanak. urm... 
Paparan video yang menunjukkan gambar-gambar yang menakutkan sememangnya perlu di elakkan repost atau di kongsi. Tiada kebaikkan. Walaupun dengan tujuan, Jangan Tonton Video Ini. Disebabkan perkara-perkara seperti ini, kita lebih mempercayai dan berfikir. 
Sedangkan lebih baik kita melihat video-video ilmiah atau lebih menjurus kepada kebaikkan. Sekadar itu sahaja yang Kak Ai nak sampaikan. Teruskan Kebaikkan walaupun payah. Tingkatkan kesabaran dalam pemanduan. huhu...

Ketupat tampok manggis

Image
Assalammu'alaikum,













Ketupat ini banyak suatu ketika dahulu sebagai hantaran atau gubahan nenek-nenek kita. Boleh dikatakan sebagai peninggalan nenek moyang. Zaman serba moden dah meninggalkan banyak benda mudah dan menarik serta murah. Dalam ketupat tampok manggis ni, diletakkan pewangi. Digunakan sebagai hiasan diatas dulang hantaran.


posted from Bloggeroid

Save The Date!!! 7 Disember 2013

Image
Assalammu'alaikum...
Alhamdullilah... Ramai kawan - kawan Ai yang bakal melangsungkan perkahwinan mereka. hehe! Kebetulan serentak kami bertiga akan melangsungkan majlis walimatulurus kami. Alhamdullilah... Ai dapat jemputan dari Azuma hanya melalui FB. Terima kasih menjemput. Tapi Ai tak dapat hadir kerana Majlis Ai pun pada waktu itu. Hanya Doakan yang terbaik buat Azuma (ex-student JMTI) dan Bakal Suami. Semoga lancar majlisnya, kukuh jodohnya sehingga ke akhir hayat. aminn...   




Ai remove kawan-kawan lelaki Ai dari FB tapi malangnya... ada yang perasan dan Add Ai semula... klakar...sebab kena marah remove mamat ni. huhu... nak kata rapat... urm... biasa je. hehe! mungkin sebab Ai jenis tak kisah... tu yang dapat kawan pelik-pelik. Firdaus (ex-student JMTI) dan pasangan akan melangsungkan majlis mereka serentak juga dengan Ai. 
Firdaus : pesal ko curik tarikh orang ni... Ai : aku memang suke-suke ambil tarikh orang..haha! redah jer... Firdaus : ko memang suke m…