Posts

Showing posts from May, 2013

Bandung, Indonesia 2013 - 3rd (Dinner)

Image
second night at Bandung... Dinner time... hehe... disebabkan Lunch dah makan nasi dengan Lauk yang banyak. So, Dinner tak yah la yang Heavy-heavy kan... hehe... Kebetulan... Hotel Perdana Wisata berdekatan dengan Makanan-Makanan yang dijual ditepi jalan. Kebetulan memang rasa pelik dengan makanan yang bernama "Pisang Keju" hehe...

Dari factory Outlet dah nampak tapi sebab sibuk window shopping... Tak penting pun makanan kan...

Alhamdullilah dapat jugak la merasa "Pisang Keju" tu... ngeh...ngeh...

So, Menu malam ke dua di Bandung ialah Pisang Keju, Bubur Nasi Special dan "Bakso "

Makan 3 orang tapi belum sempat habis dah kekenyangan.

Sebenarnye, nak citer pasal Pisang Keju.... Makanan yang tak pernah jumpa dan unik. Pisang Keju ni ade 3 Perasa Keju sahaja, Coklat dan Campur. So, disebabkan nak rasa. Beli la tiga-tiga perasa. Okeyh! Awesome! Sedap....

En Azid...mohon tak mengidam la yer... hehehe... ;)

Bandung, Indonesia 2013 - 3rd

Image
"Abang, sayang tak print boarding pass balik lagi" statement bagi kat buah hati kan... risau giler kot En Azid... "don't think... Do..." kata En Azid pada Ai. =)

Selamat pagi Bandung! =)

Perjalanan hari ini kami akan ke Tangkuban Perahu, Hot Spring, Sederhana dan Factory Outlet.

Bertolak seawal 8.30 pagi, pak supir yang muda dan ganteng menjemput kami. Nama beliau Ziey (cara sebut "J"). Perjalanan yang agak jauh buat Ai memerhati dunia luar dari Malaysia. sangat unik. dan sejujurnya Indonesia sangat Indah. Apatah lagi kite kat Malaysia kol 9.00 pagi dan takut terkena matahari. Tapi dekat Bandung 11.00 pagi masih terasa nyaman.




Turun bukit, naik bukit nak menuju ke Tangkuban Perahu. Alhamdullilah...sampai juga di tangkuban perahu. Tangkuban Perahu adalah salah sebuah Gunung Berapi yang masih aktif di Indonesia, Jawa Barat. Pada masa kami tiba, Tangkuban Perahu baru sahaja 3 minggu di buka untuk orang awam.


















Tangkuban Perahu is nice place to go. Seriousl…

Bandung, Indonesia 2013 - 2nd

Image
"Sama-sama susah, sama-sama senang" itu la yang membuat Ai setia pada insan yang Ai sayang. =) 
Hari kedua di Kuala Lumpur, penerbangan kami di tukar 1.20 petang. Sebelum ini, penerbangan pada 3.30 petang dan Ai menerima email yang mengatakan penerbangan kami ditukar jadual nya. 
"Sayang, u know that u must be at LCCT 2 hours before"
Ha! Sudah!...time tu...selamba badak jer kan kat Kampung Baru lagi...huhu... temasik jap, laki Ai ni...dah la 1st time kan...huhu. =) tp... "u cume pergi indon bukan Europe,  no worries la" huhu....risau Ai, tp sbb en hubby ni tak tau lagi bini die macam mane clumsy kan... huhu... 
Maka sampai la di LCCT setengah jam sebelum penerbangan. Hamek! tu la kan... okeyh... boarding pass tak print lagi. selamba... 
Kalau ingatkan semua, memang rasa cam tak percaya. Perangai memasing dengan Ai yang tak prepare sebab sebelum pegi Bandung keadaan  pejabat yang sangat sibuk. Jam tu la nak quotation 10, 20 helai. Jam tu la nak pegi sana …

Bandung, Indonesia 2013 - 1st

Image
Yes!
Hehe...abang... syg minta izin menulis... walaupun tadi kate nak tido *buat muke comei* -ceh! Confirm ade yg muntah bace statement Ai yang over...chill la...dulu terbiar bhai...la ni...Alhamdullilah... =) Alhamdullilah....tambang murah bersama air asia membawa Ai dan dua orang kawan ke Bandung, indonesia. Kota pelancongan dan meranapkan duit. Hwa....hwa....hwa... Banyak nak citer... tapi... start from the 1st day. Alhamdullilah....cik abg nak teman naik bas...sampai TBS. Mesti ade yang meluat...ko nk citer pasal abg ko ke... ko nak citer pasal pegi bandung... hahahaha! Ini territory AiDo. Kalau nak baca...silakan...kalau tak nak...tu sana...drag mouse ke close. Sekian terima kasih. Hehe..terima kasih kerana masih membaca. Maka bertolak la kami ke TBS dari Larkin. =) memandangkan esok cik abg nak kerja. Takkan la nak bertolak terlalu petang kan... okeyh...maka sampai la dalam jam 4.30petang di TBS. Sementara menunggu di jemput cik chenta...melepak la kan. :)
Begitu la...hari…