31 March 2013

Puteri Harbour

Ni nak kemana pulak takde arah tuju... ngeh...ngeh.. =) this time Ai memang lapa.. lapa sangat kot... tapi cerewet kan... fast food tak nak... mamak tak mau... =D 3 tahun duk pineng makan nasi kandar... pineng punya sedap... tp kalau kat johor mana datang nak sedap nye kan... hehe.... 3 tahun lepas tu duk ngadap fast food... sebab malas nak makan nasi dan badan pun naik macam di pam pam...angin... hehe..

After balik dari Jom heboh macam nak ke Kampung Melayu Majidee, tapi weekends kan mesti ramai orang singaporean... owkeyh... lepas dah habis fikir... Ai pun dari Sekolah Tasek buat you turn dekat Johor Golf Club... Elok je stereng masuk Jalan ke Nusajaya... yeah! ke anjung gelang patah...

Boleh tak kat situ makan bubur ayam je... haha! dah la dari Bandar Baru Uda... hehe.. Sebenarnye nak pegi Kota Iskandar... Janjalan amik angin... dah lama sangat tak tengok laut... yang bebetul boleh feel laut. ni balik-balik Lido...Stulang...Lido...Stulang...Senibong... huhu...

Then, meneruskan perjalanan ke Puteri Harbour... dari penganalisaan Ai 70% dah hampir siap la...kot. huhu... tak tau nak cerita macam mana... Jom tengok gambar, biar gambar bercerita. =)

Makan bubur ayam semata... saje je kan... hehe

Hello Kitty World are here!




LAT'S PLACE



Hello Kitty World Schedule




Hello Kitty World ticket price

Angin yang kuat membawa diri mensyukuri nikmat Allah yang menciptakan seluruh keindahan Alam.
Bila la kan ada masa nak lepak - lepak tepi pantai...




29 March 2013

Ke Bandung 1st - 1st time by aeroplane

Did I spell it right? Hehe... okey... assalammu'alaikum.... yea! Cuti approve... tapi tak boleh happy sangat sebab nak bercuti di negara orang kan...

List to buy...when we are there.... almaklumla kalau dah ke bandung harus la kan bersoping sakan... hoho...

List down Cenderamata tuk kengkawan... then... a few things...tuk mak ayah adik-adik and adik ipar...ouh... untuk bakal anak sedara jugak...

Tersenyum sebelum tido...maafkan semua orang..
Anyone that have been close to me... one thing u should know... that I am always be me... if u forget who I am... u need to check your heart...
Seteruk mana pun aku diperlaku kan,
Tidak sekali aku berdendam,
Sejauh mana aku dipermainkan,
Tidak sekali aku akan membalas,
Jangan kenali dan ingati siapa aku bila di depan,
Tapi ingati dan kenali aku walau aku jauh,
Daaa... \●/

06 March 2013

Herot berot

Mak Ai: =) hehe...hehe...=D hehe..hehe.. *sambil menggulung kertas nak buat bakul
Ai: kenape mak? *hp kat tangan tengah whatsapp geng kiah
Mak Ai: kakak tu....message sambil herot berot mulut... hehe...hehe... *dengan gaya herotan mulut yang obvious Ai tak buat pun macam tu
Ai: makkkkk.... urmmm....
Mak Ai: hehe.... kakak....kakak...

05 March 2013

Sekilas bersama keluarga...

SYUKUR KE HADRAT ALLAH...
Alhamdullilah. ...beri kami peluang untuk bersama... memang terkadang Ai sibuk... kekadang tak sibuk...tapi menyibukkan diri sendiri supaya tak terlalu terikut perasaan... ye la, perempuan single memang emosi sentiasa kalau takde keje nak buat...
Ok...ok... nak cot cet lagi ni... ade ke yang sudi membaca? ....anyway...if u are wiling to read... thank you so much...
Seperti biasa aidomyouri.blogspot.com sememangnya akan menunjukkan gamba... hehe...
Seperti biasa Ai memang suka snap gamba dan kongsikan bersama... well, just to share with others about the new story that I found.
1) taman layang-layang pasir gudang
~ berjalan melihat layang-layang di festival layang-layang... ha... bawak balik cap sebagai cenderamata. Kat sana penat melihat layang-layang. Ai dan family makan mee hoon sup... dan bershopping sikit... hehehehe.... well cardigan murah, sandal murah kan... hehe...
2) pantai senibong
~dah lama sgt tak ke pantai.... ayah Ai bawa kami jenjalan ke sana dah alang-alang dari pasir gudang lalu permas jaya. Singgah la kat senibong... snap gamba pantai yang mengadap sembawang. Family photo shoot ...
3) kota raya
~last Ai pegi kota raya masa baru sangat nak renovate. Waktu tu ada pesta buku. So...kami makan kat food court.... wow! Amazing... sebab dah bertukar rupa. Mesti korang cakap, pegi kotaraya sebab nak makan jer??? Hahahaha!  Jawapannye..  Ye... nak makan je... hehe!
4) pasar borong pandan
~ destinasi terakhir.... hehehehe..... beli ikan... lepas tu balik..la kan... dah penat seharian kat luar rumah... hehehe

Like father, like daughter.... 
Why I am saying like that,
Because... I been always most everywhere in semenanjung, 
Because I love to travel and be there,
My father blood inside me,
Make me become like him...
Anak tetap anak... nak tahu anak... kena tengok mak dengan bapak diorang. Hehe.... semoga aku jadi ibu yang dipilih. Dan semoga aku jadi isteri yang terpilih.