Posts

Showing posts from March, 2013

Puteri Harbour - Hello Kitty World

Image
Ni nak kemana pulak takde arah tuju... ngeh...ngeh.. =) this time Ai memang lapa.. lapa sangat kot... tapi cerewet kan... fast food tak nak... mamak tak mau... =D 3 tahun duk pineng makan nasi kandar... pineng punya sedap... tp kalau kat johor mana datang nak sedap nye kan... hehe.... 3 tahun lepas tu duk ngadap fast food... sebab malas nak makan nasi dan badan pun naik macam di pam pam...angin... hehe..

After balik dari Jom heboh macam nak ke Kampung Melayu Majidee, tapi weekends kan mesti ramai orang singaporean... owkeyh... lepas dah habis fikir... Ai pun dari Sekolah Tasek buat you turn dekat Johor Golf Club... Elok je stereng masuk Jalan ke Nusajaya... yeah! ke anjung gelang patah...

Boleh tak kat situ makan bubur ayam je... haha! dah la dari Bandar Baru Uda... hehe.. Sebenarnye nak pegi Kota Iskandar... Janjalan amik angin... dah lama sangat tak tengok laut... yang bebetul boleh feel laut. ni balik-balik Lido...Stulang...Lido...Stulang...Senibong... huhu...

Then, meneruskan per…

Jom Heboh 2013, Angsana Johor Bahru, JOHOR

Image
Jom...Jom...JOmmm... Jom kepoh... kepoh... Ai Ai... hehe... Wokeyh... Assalammualaikum dan salam sejahtera... cousin ajar "macam ni la nak buat icon angkat tangan  ' \ o / '" hehe.... ye la... sekolah tinggi... cikgu tak ajar nak buat icon macam mane.. Hahahaha! gurau jer... chill... when u are in this territory... Just take it easy... okeyh! miss all my cousin... and also my niece... =) 
Salam satu Malaysia! yes PRU semakin dekat... 1st time nak mengundi ni... eh! tetibe... euwww... please la Ai... nak melatah kat sini plak... =D 
Owkeyh! dah 2 minggu Ai mengadap report yang asik kena komplain dan REJECTED!...Claim tak sempat nak buat...tp update blog hari-hari boleh pulak?! haha... Human bhai... human... Ai is human. bukan robot. so, Ai fullfill kehendak otak untuk berehat... menyaksikan manusia dari serata tempat Kot... hehe.. Ai tak bercadang pun nak ke Pesta Jom Heboh ni.. then, pikir..pikir...pikir... dah lama sangat tak berjemur... why not kan? berjemur sikit…

Lukisan kehidupan

Image
Alhamdullilah... bertemu jumaat...
Assalammualaikum.... TaDa! Ai tak pandai melukis tapi minat tengok lukisan. =) tapi kalau yang abstract tak tau la nak cite cane. Hehe... Kehidupan yang kita lukis seharian... intipati di dalam kehidupan seharian... =) penuhi dengan jiwa yang kental dan kuat. Kita masih berdiri dan bernafas lagi hari ini kerana Allah izinkan. Walau apa pun yang mendatang... akan ditempuh... Bertahan dan teruskan..... sabar dan harungi... chill beb! Life is beautiful.... Picture: credit to tumblr bloggers =)

Vacation 1st time by aeroplane

Did I spell it right? Hehe... okey... assalammualaikum.... yea! Cuti approve... tapi tak boleh heppy sangat sebab nak bercuti di negara orang kan...
List to buy...when we are there.... almaklumla kalau dah ke bandung harus la kan bersoping sakan... hoho...
Ai and friend bercadang nak cari kain tuk nikah nanti... ups... hehe... calon pun tenggelam timbul berangan je... yes serius... kami memang nak soping beli kain untuk majlis bahagia kami nanti... friends nak beli kain tunang sekali...
Ouh... kat situ Ai dah save... sebab jubah tunang dah ade... konon planning this year nak engage.. sekali... dah takde jodoh... tak mengapa la... siap dengan  lace putih bagai... hehehe... =)
Cenderamata tuk kengkawan... then... a few things...tuk mak ayah adik-adik and adik ipar...ouh... untuk bakal anak sedara jugak...
Takpe.... budget this time okey kot... kalau dulu pikir nk beli kan something tuk family orang tu... tapi sebab dah bertunang... tak mo kacau dah... =) Tersenyum sebelum tido...…

Power Current Voltage Resistance

Image
Thanks to google making the formula easy to remember....
I forgot where I find this... but I still keep it from 2008 until now... thanks for the knowledge...

Selamat pagi wanita cantik...

Image
Assalammualaikum,  Pagi khamis yang indah... pagi-pagi terdengar kicauan burung... tetibe teringin nak tido kat kampung... sejuk... nyaman... pagi-pagi masih berkabus... Okey... langkah kesihatan pertama... sebaiknya.. bangun dari tidur... minum air masak segelas... yup... amalan sihat ni.. then... sebelum mandi pun minum air masak segelas... Owkeyh... daaaa.... Semenjak dari saat itu... Ai prefer like picture rather than share it... See 6 picture on the picture below... dulu selalu appear gamba org berbaju cakelat... alhamdullilah... after remove... dah takde.... yeay! No more feeling main-main or di permainkan... Bak kata kak A, ai...cari yang lebih baik...Thanks kakak...Ai will remember that... Mak ayah...Ai... sabar ea... bulan 6 ni kan nak dapat cucu... 1st granddaughter or grandson.... semoga Allah permudahkan dan lancarkan my sis in law bersalin... amiinn...

Allah kan ada =)

Image
Picture : credit to fb and sukiminna thanks der... Wish u all the best dude...and congrats!

Apabila aku melihat

Image
Apa yang mampu hanya senyuman berserta linangan air mata. Sejurus selepas itu...terdetik untuk menimang... tapi apa kan daya... :)

Kisah si pendiam

Assalammualaikum.... jawab...pahala free jer pun... mcm lagu aaron aziz dengan sleeq tu... ape ntah tajuknye... kan ade bagi assalammualaikum.... mase dengar lagu tu ade jawab tak? Kena jawab... sebab diorang bagi salam... Okey... pendiam ke? Hurm.... terkadang Ai memang pandai menjawab atau pandai pangkah orang kot. Ai pun tak tau tapi Ai ada satu perangai mampu buat orang terdiam lepas Ai menjawab. rasa bersalah plak macam tu. Tapi memang tak sengaja. Kejadian pertama:
Encik : barang you banyak reject la...
Ai: encik dalam 50unit memang akan ada 2 atau 3 bermasalah sebab manusia yang buat kan.
Encik : hurm....
Ai: senyum je... Kejadian kedua : *perbualan telefon
Ai : ye encik...
Encik : ni kenapa jadual you fax ni hitam putih je ni. Saya tak boleh beza la mana waktu bekerja dengan waktu bercuti.
Ai : memang la...fax kan ade hitam putih je.
Encik : ha....nanti email la...email...
Ai : baik... Kejadian  ketiga:
Encik : macam mane nak amek gamba ni...ni hah macam mana.
Ai : …

Sekilas bersama keluarga...

Image
SYUKUR KE HADRAT ALLAH... Alhamdullilah. ...beri kami peluang untuk bersama... memang terkadang Ai sibuk... kekadang tak sibuk...tapi menyibukkan diri sendiri supaya tak terlalu terikut perasaan... ye la, perempuan single memang emosi sentiasa kalau takde keje nak buat... Ok...ok... nk cot cet lagi ni... ade ke yang sudi membaca? ....anyway...if u are wiling to read... thank you so much... Seperti biasa aidomyouri.blogspot.com sememangnya akan menunjukkan gamba... hehe... Seperti biasa Ai memang suka snap gamba dan kongsikan bersama... well, just to share with others about the new story that I found. 1) taman layang-layang pasir gudang
~ berjalan melihat layang-layang di festival layang-layang... ha... bawak balik cap sebagai cenderamata. Kat sana penat melihat layang-layang. Ai dan family makan mee hoon sup... dan bershopping sikit... hehehehe.... well cardigan murah, sandal murah kan... hehe... 2) pantai senibong
~dah lama sgt tak ke pantai.... ayah Ai bawa kami jenjalan ke sa…

Edit tumblr blog background

Image
Macam mane... hehe... macam ni la.... 1) gunakan google engine atau yang sesuai dengan penggunaan korang mencari info. 2) search tumblr template/ tumblr background. Dapatkan .html code. Biasa yang free memang senang nak dapatkan .html 3) log in www.tumblr.com 4) pegi pada page tumblr korang xxxxx.tumblr.com , kebiasaan lepas log in tumblr die akab terus ke dashboard. Dari dashboard nak ke webpage korang, just lihat disebelah kanan dashboard ade url webpage korang. Klik disitu. 5) rujuk gamba pertama dibawah. Ade anak panah kaler merah, klik disitu. 'Customize' 6) rujuk gamba kedua dibawah. Klik pada 'edit html' 7) rujuk gamba ketiga. paparan pada windows menunjukkan coding .hmtl disebelah kiri... tekan kat keyboard Ctrl+A. Kemudian tekan delete. 8) kosong dah bahagian tesebut. Then, copy coding html template yang kite nak gunakan sebagai background tadi. 9) rujuk gamba terakhir. preview tumblr. In shaa Allah berjaya. P/s : tumblr template blog juga ada yang jenis…