Posts

Showing posts from January, 2013

USS (universal studios singapore)

Image
Assalammualaikum,

rase dah semakin gemuk... ~lalalalla...
urm... okey... okey... serious semakin gemuk...
chill...chill...
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! gemuk... saje nak meluahkan Ai makin gemuk!!!!!!!!!!

okey... USS atau Universal Studios Singapore... Alhamdullilah, 26 Januari 2012 seperti yang dirancang Ai and BFF's... kami telah menuju ke kota singa untuk melabur sedikit di sana. USS mungkin tak ramai orang tahu dan Ai pun baru tahu last year kerana cik BFF's yang promote. hehe...

Perjalanan ini dah lama Ai and BFF's rancang... Alhamdullilah... berjalan dengan lancar.

so...sedikit pengalaman yang Ai nk kongsi disini...


Ai tak ambil pakej...sebab Ai diberitahu Pakej dalam RM5++ atau lebih. dan lagi satu... no experience naik MRT kot.... =D

Dari Johor Bahru ke Kastam Singapura, kami menaiki bas. RM1.30. Dan setibanya di sana, kami menaiki MRT dari Kranji Station SGD2.40 menuju ke harbourfront station transit di dhoby ghaut . 



setibanya di harbourfront kami menu…

BADAR

Image
Assalammualaikum...

Badar... first time Ai baca ayat-ayat meminta supaya kebersihan kawasan rumah diutamakan. Ya Allah, sekali lagi Ai panjatkan syukur ke hadrat Ilahi sebab dah lama tak join majlis ilmu... tetibe Di badar seorang teman... Ai dapat bertemu dengan Majlis Ilmu... sememangnya benar kata Mak... Kakak mase blaja ni... join la apa-apa nanti dah keje kakak dah penat...








Kadang-kadang tak perlu jumpa orang jauh untuk cari seseorang yang dekat pada DIA. Hanya pergi tempat yang betul.
k...k...abes dah perasaan yang nk berkongsi ni...esok sambung...kalau ade...ahahaha!

okey petua kecantikkan muka yang Ai dan officemate berkongsi sebelum boss masuk office...

1) nak tegang kan kulit

# gunakan putih telur dan sedikit madu...dicampur dan disapukan keatas kulit muka sehingga rata... biarkan sehingga mengering 10 - 20 minit. cuci dengan air suam untuk memudahkan proses cucian.

2) nak hilangkan parut jerawat

# rendam kacang hijau sehingga kembang. Blander sehingga halus. masukkan ke dal…

I City, Trick Art Museum

Image
Alhamdullilah... sampai pun kat Trick Art Museum

Trick Art Museum ni memang ramai yang tak tau. So, Ai mencari peluang untuk memberitahu la ea... =) Trick Art Museum terletak di dalam I City, kena pandai cari... kalau tak memang pening. Ai and the geng pun merayau rayau mencari Trick Art Museum.

Keseronokkan menjadi jadi lepas Ai and Geng seronok dengan gaya yang macam betul je. Hehehe... 




Ni tingkat atas, lebih kurang macam ni la... dengan gamba-gamba yang dilukis di atas dinding untuk digayakan... seronok la...kalau pegi dengan orang-orang yang kaki layan berposing...kamera women or men yang sporting... hehe... 

Sekali lagi Alhamdullilah sebab dapat pergi ke tempat yang satu nya dalam wish list.





sambil selam, minum air

Image
assalammualaikum.... dan salam sejahtera....
selam...selam jugak.... pastikan jgn terlalu banyak telan air.... nnt tak bernafas...pastu innallilah... hehe.... ape la ai merepek malam ni... okey...okey... konon nk tido tp tak dapat tido... so, teruskan dengan entri bertajuk sambil selam, minum air.....nyum...nyum...
mmg nyum....nyum.... masih berbaki rasa makan seoul garden mr boss belanja sempena too belated birthday ai. hehe... dengan tak malu ai menuntut... hehe... malu...tp... mkn kan... layan... hihi... tq sesangat mr boss.... :) maluuuu...

back to my topic...
sambil selam, minum air...
sebenarnya awal minggu ni... ai dihantar oleh boss WQ untuk buat battery  customer. then, dengan cuti minggu pertama sabtu. ai ambil kesempatan turun awal... ngeh...ngeh.... pepagi sabtu dah bertolak...dengan niat sabtu malam nak ke i city... alhamdullilah.... dinner mr boss belanja... yeah! fitry agus untk pertama kalinya sgt seronok...mkn seoul garden... alhamdullilah...
seterusnya ke i cit…